Leleplezték a Scoda Rapid utódját, ez a Scala

Hivatalosan bemutatkozott a Skoda Scala, a Rapid utódja. Alapáron gazdag felszereltség és vonzó forma jellemzi.

A Skoda legújabb fegyvere a megfizethető árú autók piacán a Scala, melyet megannyi kedvcsináló után végre hivatalosan is lelepleztek.

A Scala a Skoda márka leglátványosabb stíluselemeit hordozza magán, így a megjelenése friss és lendületes. Sokat dob az összképen az elől-hátul LED-es fényszóró és az agresszív lökhárító kialakítás. Fontos megjegyezni, hogy a karosszériára lógó hátsó szélvédő most is feláras, a panoráma tetőt is magába foglaló Emotion csomag része.

Kizárólag ötajtós hatch-ként kerül a szalonokba az új modell, a kategóriában kimondottan tágas 467 literes csomagtérrel.

A belső tér a legmodernebb eszközökkel lehet felszerelve, természetesen felárasan. Extra pénzért például a kategória legnagyobb infotainment kijelzője rendelhető bele, de akár a műszeregység is lehet teljesen digitális.

A motorpaletta az első időben öttagú, a belépő szintet a 95 lovas 1.0 TSI jelenti, de ugyanez a benzines egység kérhető 115 lóerős teljesítménnyel is. A benzines paletta legerősebbje a 150 lovas 1.5 TSI hétsebességes DSG váltóval kiegészítve.

A dízelesek szerelmesei számára az 1.6 TDI lehet kiváló alternatíva 115 lóerővel, de gondoltak a CNG hívőkre is, ők 2019 év végétől választhatják az 1.0 G-TEC egységet 90 lóerővel.