Kis crossovert mutatott be az Audi

A Q3-asnál is kisebb szabadidő-autót mutatott be az Audi a genfi autószalonon, az új Q2 a nagyobb testvérekben látott felszereléseket kínálja.

Újabb taggal bővült az Audi szabadidő-autóinak kínálata, a Q7, Q5 és Q3 után ugyanis megérkezett az új Q2. A kis crossoverek közé tartozó újdonság kompakt méretű: 4,19 méter hosszú, 1,79 méter széles és 1,51 méter magas, a tengelytávolsága 2,6 méteres. A legkisebb Audi crossover praktikusnak is ígérkezik, hiszen a csomagtere alapesetben 405 literes, amelyet az ülések ledöntésével 1050 literesre lehet bővíteni. A formája alapján biztosan nem lehet összekeverni a nagyobb testvérével, hiszen a Q2 szögletesebb frontrészt és eltérő színű C-oszlopot kapott.

A moduláris padlólemezre épülő Audi Q2 alapmodelljét ezer köbcentis, háromhengeres, turbós benzinmotorral szerelik, amely 116 lóerőre képes. Az 1,4 literes benzines 150 lóerős, a csúcsmodell pedig a kétezres benzinmotor 190 lóerővel. A dízelek kínálata az 1,6 literes, 116 lóerős egységgel indul, a kétliteres TDI pedig 150 és 190 lóerővel kérhető. A hatfokozatú kézi helyett hétsebességes S tronic sebességváltót és összkerékhajtást is lehet kérni.

Az új Q2-ben a nagyobb kategóriákból ismerős felszereléseket találjuk. A középkonzolra az infotainment színes képernyője került, amelyet az ülések között lévő forgókapcsolóval és érintőpaddal kezelhetünk. Az autóban akár head-up display, adaptív tempomat és fedélzeti wifi is lehet, a hagyományos műszereket pedig egy 12,3 colos képernyőre cserélhetjük, akárcsak az új A4, Q7 és TT esetében.