Két különleges Bentayga felszereltséggel ünnepel a Bentley

A Bentley éppen egy gigantikus ünnepi időszak közepén áll, hiszen pontosan idén lett 100 éves a márka. Ennek a sorozatnak az egyik eleme az a két Bentayga, melyet most mutattak meg a gyáriak.

A Bentley nem csak az EXP 100 GT koncepcióval ünnepli fennállásának századik évfordulóját, hanem bizony meglévő modellek különleges kiszereléseivel is. Ezek közé tartozik a most bemutatott két Bentayga variáns, a Sportsman és a Businessman.

A Sportsman „cukor vörös”, míg a Businessman érthető módon fekete antracit fényezést kapott. A sportosabb változat belseje kék bőrözéssel, folyékony borostyán betétekkel és gyapjú díszítéssel készül. A dizájnerek ezzel az összeállítással a könnyed angliai vidéki csapatást akarták feleleveníteni.

A Businessman esetében is meghatározó belül a kockás tweed díszítés, ám itt Huntsman és Jack Barclay logókat is elhelyeztek a belső térben. Talán ezeknél is érdekesebb a hátsó kartámaszra szerelt sakktábla és bábu tartó. Na de honnan a sakk? Ezzel a legrégebbi Bentley kereskedés, a Jack Barclay jellegzetes kockás padlójára utaltak a készítők.