Jövőre egyesülhet a PSA és a Fiat Chrysler csoport

Ugyan már korábban felmerült annak a lehetősége, hogy a PSA és a Fiat Chrysler csoport egyesül, az utóbbi hónapokban nagy volt a csönd az összeolvadással kapcsolatban. Pedig a PSA vezérigazgatója szerint jól haladnak a tárgyalások.

Hónapokkal ezelőtt merült fel annak a lehetősége, hogy a PSA konszern és a Fiat Chrysler csoport (FCA) egyesülhet egymással, ezzel megalkotva a világ egyik legnagyobb autóipari vállaltcsoportját. Aztán jött a koronavírus, ráadásul az EU monopóliumellenes képviselői is vizsgálatot indítottak az ügyben és szépen lassan már kezdett elfeledkezni a világ a nagy kibontakozó összeolvadásról. Pedig a háttérben minden tervszerűen halad!

Ezt maga a PSA vezérigazgatója, Carlos Tavares árulta el az Autonews Europe újságírójának amikor az a két gigacsoport jövőjéről érdeklődött.

„Az egyesülés ütemtervét szigorúan betartjuk és minden jól halad.”- mondta Tavares, majd hozzá tette, hogy a koronavírus helyzet nem hogy hátráltatta a megegyezést, hanem éppen hogy felgyorsította azt. „Az FCA-val összeolvadás a legkézenfekvőbb megoldás a járvány miatt kialakult bizonytalanságban és nehéz gazdasági helyzetben. Legkésőbb jövőre, az év első negyedében megtörténhet a dolog”- utalt a vezérigazgató a tárgyalások fontosságára és jelenlegi előrehaladott állapotára.