Jön a nyitott tetős Range Rover Evoque

Kabrió változatban is kapható lesz a Range Rover Evoque, legalábbis erre utal, hogy a gyártó ismét elővette a három évvel ezelőtt bemutatott prototípust.

2012-ben mutatta be a Land Rover a Range Rover Evoque nyitott tetős változatát, de a tanulmányautó sikere ellenére máig nem került gyártásba. Pedig a prototípus szinte késznek tűnt, és a gyártó most ismét elővette, amiből mégiscsak arra számíthatunk, hogy hamarosan sorozatgyártásba kerül az igazi kuriózumnak számító kabriótetős terepjáró.

Az Evoque Convertible a háromajtós modellen alapul, a formáját pedig nyitott tetővel nem zavarja bukókeret, az utasokat védő keret ugyanis borulás esetén automatikusan pattan fel. A tető vászonból készült, és igényes fedél alatt található, ennél több részletet azonban nem árult el az autóról a Land Rover.

Most ismét reflektorfénybe került a téma azzal, hogy a gyártó hat darab, alumíniumból készült térhálós modellt készített az Evoque kabrió változatából, amelyek London utcáin keltenek nagy figyelmet a következő egy hónapban. Az akcióból arra lehet következtetni, hogy hamarosan, talán már a novemberi Los Angeles-i autószalonon bemutatkozhat a szériagyártásra érett verzió.