Itt a legerősebb Ferrari

Megérkezett a Ferrari paletta legújabb csúcsmodellje, az SF90 Stradale. Az újdonság nem szimplán az 1000 lóerős teljesítményével emelkedik a többiek fölé, hanem a tisztaságával is.

Hivatalos képeken mutatta meg a Ferrari az új hibrid szupersportkocsiját, az SF90 Stradale-t. Az már első pillantásra látszik, hogy az újdonság minden porcikája erőt sugároz magából, ám megannyi más autóval szemben, itt nincs átverés. Az SF90 ugyanis nem kevesebb, mint 1000 lóerőt képes kipréselni magából.

A hajtáslánc alapja a díjnyertes 3,9 literes V8-as szívó benzines egység, melyet 4 literre fúrtak fel a gyáriak. Teljesen új leömlőket és szívórendszert is terveztek a csúcsmodell számára, amely így már egészen elképesztő 780 lóerőt képes kipréselni magából. Na de hogy lesz ebből 1000? Úgy, hogy három elektromos motor is található a lemezek alatt, ezek pedig további 220 villanyos lovacskát képesen a vezető szolgálatába állítani.

Az eddigi Ferrari hibrid rendszerekhez mérten fontos újítás, hogy ez a fajta megoldás már képes kizárólag elektromos üzemmódban is közlekedni. Így kizárólag az első tengely kap hajtást, a hatótáv pedig 25 kilométer 135 kilométeres maximális sebesség mellett.

Ha viszont nem a spórolásra koncentrálunk, akkor a ménes összes tagját megkapjuk összkerék meghajtás mellett, ami 2,5 másodperces 100-as és 6,7 másodperces 200-as sprintet eredményez. A végsebesség 340-es tempónál van szabályozva.