Interneten keresi gazdáját Ken Block egykori versenyautója

Egy 2002-es Subaru Impreza WRX STi versenyautó már önmagában feltűnő jelenség, ám most egy olyan példány került eladósorba, mely megjárta a mennyet és a poklot is. Ez Ken Block egykori versenyautója, mely nem csak versenyt nyert, hanem rekordot is ugrott anno.

Egy igazi Subaru Impreza WRX STi versenyautó sosem olcsó mulatság, ám most egy olyan példány keres magának új gazdát az interneten, melynek a múltja még tovább növeli az értékét. Megkímélt vagy esetleg egy raktárban elzárva eredeti állapotban megőrzött példányról van szó? Ugyan már! Ez egy olyan darab, amit a végletekig kihasznált egykori gazdája, aki nem más, mint az amerikai fenegyerek, Ken Block.

Bizony, az a 2002-es (de faceliftesre átépített) példány kerül most kalapács alá, mellyel 2006-ban Block megszerezte az első amerikai győzelmét, amikor megnyerte a Rally of the 100 Acre Woods futamot, amely a Rally America versenyszéria része volt.

Az autót viszont ez nem viselte meg annyira, mint az, amikor emberünk úgy döntött, hogy rekord távolságra ugrik vele 2008-ban a Discovery Channel kedvéért. A kocsi ekkor valamivel több mint 52 métert repült mielőtt talajt fogott többé-kevésbé épségben.

Az aukciót kiíró Wall Street Motorsport elmondása szerint azóta a járgány rendbe lett hozva, azaz teljes mértékben használható. Az új tulajdonosa ráadásul úgy kapja majd kézhez, hogy minden folyadék a motorvezérlés és az üzemanyagtartály is újra lesz cserélve benne. Az utóbbi miért szükséges? Mert megviselte egy picit az élet… Mint magát az egész autót, mely ránézésre hibátlan egészségnek örvend ugyan, de azért tud mesélni néhány sztorit a múltjából, amitől tátva marad az átlag szemlélődő szája.

(fotók: Wall Street Motorsport)