Így néz ki az új Dacia Logan és a Sandero

Az előző heti sejtelmes képek után megérkeztek az első tényleges ábrák a Dacia Logan és a Sandero következő generációjáról.

A Dacia előző héten jelentkezett néhány sejtelmes képpel, amikről mi is beszámoltunk. A sejtelmünk is beigazolódott: tényleg az új Logan és Sandero generáció leleplezésére készülődnek a Renault csoporthoz tartozó márkánál.

A tényleges premierre még várnunk kell szeptember végéig, a külső megismerését azonban már most elkezdhetjük az újabb gyári képeknek köszönhetően. A Logan és a Sandero mellett az emelt hasmagasságú Sandero Stepway is bemutatkozott ebben a formában, mint egy teljesen új modell a gyártó kínálatában.

Az már első pillantásra feltűnik, hogy a külső megjelenésre nem lehet majd panaszunk. Mind a Logan mind pedig a Sandero modern LED-es fényforrásokat kap, az arányok pedig jóval elegánsabbak és egyben sportosabbak, mint eddig.  Mivel mindhárom modell esetében gyakorlatilag megegyezik a front kiképzése, ezért azt is megállapíthatjuk, hogy a Dacia új márkaarculatával van dolgunk, amit a későbbiekben jó eséllyel a Duster és a Lodgy és a Dokker is megkap majd.

Bár nem gyári kép, egy kiszivárgott kémfotónak köszönhetően a belső legfőbb újdonságára is fény derült már: a Dacia is rátér a méretes érintőképernyők használatára, melyet nem a műszerfalba süllyesztve, hanem abból hangsúlyosan kiemelve használnak majd.