Három villanymotor az Italdesign sportautójában

Olaszos stílusú sportkocsi tanulmányát állította ki genfi standján az Italdesign, a szárnyas ajtós GTZero meghajtásáról három villanymotor gondoskodik.

Elektromos hajtású sportautó prototípusával készült az Italdesign az idei genfi autószalonra. A GTZero karosszériája olaszos stílusú, Giorgio Giugiaro tervezőirodája saját múltjából merített ihletet, a formákat ugyanis az 1968-as Bizzarrini Manta és az 1997-es Alfa Romeo Scighera tanulmányautók inspirálták. A szárnyas ajtós, kombis hátsó részű sportkocsi a Lamborghini korábbi típusaira is emlékeztethet, az olasz sportkocsi-gyártó ugyanis ma már ennél brutálisabb külsejű autókat készít.

A GTZero hajtáslánca mindenben megfelel a mai elvárásoknak, hiszen az Italdesign tervezői elektromos hajtást álmodtak a prototípusnak. Az autóba nem kevesebb, mint három elektromotort szereltek, ezek együttes teljesítménye 483 lóerő, és mind a négy kereket mozgatják. Az Italdesign tanulmánya ezzel képes elérni a 250 km/órás sebességet, míg a szénszálas anyagból készült karosszériavázba épített akkumulátorok egy feltöltéssel 500 kilométer megtételét teszik lehetővé.