Megérkezett a Mercedes EQS magyar árazása

A Mercedes elektromos luxusszedánja megkapta a magyar árlistát is. Drága? Persze! De nem is lehetett nagyon másra számítani.

A Mercedes idén év elején leplezte le az EQ modellcsalád zászlóshajóját, mely bizonyos értelemben az S osztály villanyos megfelelője. Ennek értelmében várható volt, hogy nem lesz túlzottan visszafogott az árazása sem, de most kiderült, hogy tényleg mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki szeretne egy hangtalan luxusjárgányt a garázsában tudni.

Alapvetően kétféle hajtással kapható kezdetben az EQS. A 450+ kivitel 333 lóerős teljesítménnyel és 568 Nm nyomatékkal rendelkezik, az elektromos rendszer energiaellátásáról pedig egy 107,8 kWh-s akkumulátor gondoskodik. Ehhez potom 40,8 millió forint befizetése után juthatnak hozzá a megrendelőbb, de van természetesen egy combosabb változat is 49,1 millióért. Ez az EQS 580 4Matic, mely már 523 lóerőt képes leadni 855 Nm nyomaték mellett, ami arra elég, hogy 4,3 másodperc alatt fussa meg a 100-as sprintet.

A borsos ár tekintetében jó hír, hogy ezek az Edition 1 modellekre is értendők, melyek lényegében majdhogynem fullos felszereltséget jelentenek, ráadásul jár hozzá az exkluzív AMG dizájnos megjelenés is. Aki most megrendeli a saját példányát, az várhatóan október végén már használhatja is, ami igencsak jó teljesítési határidő a mai, félvezető-hiánnyal és beszállítói nehézségekkel sújtott világban.