Gyári alkatrészeket kínál a Mazda az első MX-5 generációhoz már Európában is

Ismét elkezdte gyártani a Mazda az MX-5 első generációjának alkatrészeit, hogy segítsen megőrizni a tulajdonosoknak a még mindig kiváló élményt nyújtó sportkocsikat az utókor számára. Európában is elérhetőek az eredeti, de már modern technológiával készülő darabok. 

Aki ült már a Mazda kis kétülésesében, az tudja, hogy az MX-5 (vagy Amerikában Miata) egy kiváló ár-érték arányú élményautó, legyen szó bármelyik kiadásáról. Ma már ráadásul az első generáció kezd gyűjtői értéket is képviselni, így valamilyen szinten érthető, hogy a japán gyártó a szárnyai alá vette azokat, akik látnak fantáziát az 1989 és 1998 között gyártott sportkocsi életben tartásában, de nem szeretnék utángyártott alkatrészekkel rontani az összképet.

Éppen ezért kezdődött meg japánban újra az MX-5 MK1 alkatrészek gyártása, melyeket korabeli tervek és adatok alapján készítenek el teljesen modern gyártástechnológiával. Ennek köszönhetően a most piacra kerülő alkatrészek nem csak hogy gyáriak lesznek, de jó eséllyel még a minőségük is javult a 20-30 évvel ezelőtti állapotokhoz képest.

Na de pontosan milyen darabok kerülnek újra gyártásba? Az európai kivitelek számára összesen 156 különféle alkatrész lesz ismét megvásárolható, többek között a vászontető, a motor fontosabb alkatrészei, a felnik és a belső kopó és kritikusan sérülő elemei is.

„A célunk, hogy a hivatalos szervizhálózatunkon keresztül segítsünk a tulajdonosoknak, hogy  meg tudják őrizni az MX-5 modelljüket igazi Mazdának”- hangzik a japán gyártó álláspontja. A gyári alkatrészek persze mindig drágábbak, mint az utángyártottak, de aki tényleg minőségre és eredetiségre törekszik, az biztos örülni fog a gyártó akciójának!