Átrajzolja a BMW sokat kritizált hűtőrács megoldását egy külsős tuningműhely

A BMW új márkaarculata talán a bajorok történetének eddigi legmegosztóbb formai irányzata. Ennek a gigantikus méretű hűtőrács az oka, amit sokak gyomra nem képes befogadni, főleg itt Európában. Nekik kínál nemsokára egy kézenfekvő megoldást a Prior Design tuningműhely.

Az újkori BMW márkaarculat minden tekintetben egyedinek számít, de talán a sajátos méretes hűtőmaszk dizájn osztja meg legjobban az embereket. Igazság szerint a legnagyobb felvásárló értéket képviselő ázsiai piac diktálja a divatot ma már, így nem csoda, hogy ha az európai vásárlók szemében furcsának tűnnek az új megoldások. Mit lehet tenni? Vagy beleszeretsz, vagy utálni fogod! Utóbbi esetben sem menthetetlen a dolog, ugyanis már gőzerővel készül a csomag, ami javítja a gyáriak „hibáját”.

A rajongók reakciói alapján ugyanis várható volt, hogy lesz olyan külsős cég, aki rááll a vitatott orrkiképzés átalakítására, csak az volt kérdés, hogy ki lépi meg először és mikor. Most itt a válasz, a Prior Design tuningműhely, a fejlesztés pedig már folyamatban van.

A műhely vezetője mutatta be a már létező elképzeléseket, melyek többféle lökhárító és díszítései megoldást kínálnak, ám mindegyiknek van egy közös pontja, mégpedig a felére redukált hűtőmaszkok. Ezek alatt egybefüggő légbeömlőt alakítanak ki a mesterek, ami még sportosabbra, versenyautósabbra veszi az összképet, ami az olyan modellek esetében, mint az új M3 és M4 még kézenfekvő megoldásnak is tűnik.

A Prior Design tulajdonosa azt is elárulta, hogy már most rengeteg pozitív visszajelzés érkezik az irányukba, ami csak tovább erősíti a munkába vetett hitüket, azaz nemsokára tényleg elérhetőek lesznek az átalakító csomagok, egyelőre csak az M3 és az M4 modellekhez. Később, ha a fogadtatás tényleg kedvező lesz (biztosak vagyunk benne, hogy az lesz), akkor jön majd a többi BMW „vesekezelése” is, azaz idővel a nálunk szintén sokat kritizált 7-es széria kerítés méretű hűtőmaszkja is lezsugorodhat a Prior Design munkájának köszönhetően.