Felújította a Porsche a híres Nardo tesztpályát

A Porsche hét éve vásárolta meg a legendás, ám már igencsak kiöregedett olaszországi Nardo tesztközpontot. Eddig csak korlátozottan lehetett használni, most viszont teljesen rendbe tették a németek.

A világ leghíresebb tesztpályái közé tartozik az Olaszországban megtalálható Nardo tesztközpont. A több mint 12 kilométer hosszú körpályát is magába foglaló helyszín 1976-ban nyitotta meg a kapuit, majd 2012-ben került a Porsche birtokába már egészen kiöregedett állapotban. A német gyártó természetesen nem hagyta parlagon heverni a lehetőségekben gazdag helyet és nekiálltak a teljeskörű felújításnak.

Összesen 35 millió eurót emésztett fel, mire az összes pályarészt rendbe tették, az épületeket korszerűsítették és gyorstöltő hálózatot építettek ki a 700 hektáros területen. Mindezek mellett a jövőre gondolva önvezető autók tesztelésére is alkalmas részeket alakítottak ki.

Bár a Porsche a tulajdonos, nem ők a kizárólagos használói a pályának. Már most nagyjából 90 gyártó jelentkezett be, hogy a későbbiekben igényt tartanának a lehetőségek kiaknázására.