Feltámad a Lincoln Continental

Csúcsmodellként tér vissza a legendás Lincoln Continental, a szériagyártmányt megelőző prototípust New York-ban leplezték le.

1940-ben mutatkozott be az első Lincoln Continental, és nagy elismertségre tett szert az évtizedek során. 1963-ban vált végérvényesen ismertté, hiszen ilyen modellben lőtték le Kennedy elnököt. Összesen nyolc generációja készült, a gyártását 2002-ben fejezték be, az alapjaira épülő Town Car pedig 2011-ig készült. 2002-ben ugyan bemutattak egy V12-es motorral szerelt prototípust, amely folytathatta volna a szériát, de az végül nem valósult meg.

Most egy új tanulmányautóval jelentette be a Lincoln, hogy feléleszti a legendás modellt. A New York-i autószalonon bemutatkozó új Continental igazi fényűző luxuslimuzin, hátul két különálló fotellel és temérdek kényelmi felszereléssel, a napfénytető például automatikus elsötétítéssel szabályozza az utastér hőmérsékletét. A karosszéria megoldásai sem mindennapiak: a fényszórók lézeresek, a kilincsek rejtettek, a hátsó lámpák pedig krómcsíknak tűnnek, amikor nem világítanak.

Műszaki megoldásairól csak annyit árult el a Lincoln, hogy a tanulmányautót egy olyan 3 literes, V6-os turbómotorral szerelték, amelyet csak ennél a márkánál használ az anyagcég Ford. A most leleplezett tanulmányautó szériagyártásra kész változata a legkorábban 2016-ban mutatkozhat be.