Fél év haladék jár minden a veszélyhelyzet alatt lejárt műszaki vizsgára

Azt tudni lehetett, hogy lesz valamennyi haladék a veszélyhelyzet alatt lejárt műszaki vizsgákra annak megszűnése után, az új kormányrendelet viszont a vártnál is több időt ad a pótlásra.

A koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzet időtartama alatt elkerülhetetlenül sok autónak járt le a műszaki érvényessége. Az adott helyzetben körülményes lett volna a vizsgáztatás, így most egy darabig szemet hunynak a hatóságok ezekben az esetekben.

Egészen pontosan a veszélyhelyzet alatt és annak megszüntetése utáni 15 napban lejáró műszaki vizsgák még fél évig érvényesek maradnak, hogy elkerüljék a tömeges vizsgáztatási hullámot.

Ezt az Információs és Technológiai Minisztérium árulta el, ráadásul azt is hozzátették, hogy ez nem csak magánszemélyekre, hanem a vállalkozásokra és jogi személyekre is érvényes. Azt viszont fontos tudni, hogy a veszélyhelyzet előtt lejárt okmányokra nem vonatkozik a rendelet, azaz aki elve műszaki nélkül indult neki a nehéz időszaknak, az most sem autókázhat kedvére érvényes papírok nélkül!