Ezek a győztes művek a Stellantis iskolásoknak kiírt pályázatában

A Stellantis idén is meghirdette a Drive for Design pályázatot, ahol iskolásoknak kellett a fantáziára támaszkodva megálmodni a Jeep elektromos jövőjét. Itt vannak a győztes pályaművek.

Egykoron FCA hagyomány volt, most viszont már a Stellantis sajátja a Drive for Design pályázat, melynek keretein belül minden évben megmutathatják a diákok, hogy nem szűkölködnek fantáziában, ha a jövő autójának megalkotása a tét. Idén egy elektromos Jeep modellt kellett kitalálni. Jöttek is szép számmal a pályaművek a cégóriás közleménye szerint.

A zsűri természetesen minden művet átnézett és hosszú tanácskozás után választotta ki a három legjobbat. Idén az első helyet Vincent Piaskowski rántotta be a Grand teton tanulmányával. Piaskowski igyekezett a klasszikus éles vonalakat vegyíteni futurisztikus megoldásokkal és lehetőleg minél nagyobb üvegfelületekkel, ráadásul még egy Jeep drón is hozzá tartozik a járgányhoz az elképzelése szerint. A 12.osztályos tanulóval kapcsolatban érdekesség még, hogy ő a tavalyi pályázaton a második helyet húzta be, amit így kommentált Mark Trostle, a projektet elindító dizájner: „Kimondottan izgalmas, hogy láthatjuk a már korábban is jelentkező diákok műveit, ráadásul szemmel látható a fejlődésük évről-évre”.

A második helyre idén a michigani 10.osztályos tanuló, Rocco Morales műve futott be. A simán csak Crazy Horse névre keresztelt tanulmány lényegében egy méretes kerekeken guruló terepkapszula felnyitható szélvédővel, az övvonal alatt is végigfutó üvegfelülettel és változtatható tengelytávval.

A dobogó legalsó fokára Alex Wang 12.osztályos diák állhatott fel az Adversary modellel, amely egy pickup koncepció a tetején napelemekkel és méretes, több szempontból is konfigurálható kabinnak. Wang arra is gondolt, hogy a jövő embere is valószínűleg szeret majd kempingezni, ezért egy kihúzható asztalt, beépített víztárolót és 5G Wi-Fi állomást is tervezett az autójára. A győztesek természetesen most is értékes nyereményekkel gazdagodhattak, melyeket a pályázat kiírásával foglalkozó cikkünkben már korábban leírtunk.