Életnagyságú Ferrari készült Legóból

A floridai Legoland csapata mintegy 1850 órányi építés után készült el azzal az életnagyságú Ferrari 296 GTS modellel, melynek nem csak a külseje, hanem a belső elrendezése is zseniális részletességgel lett építőkockákból megalkotva.

Szerencsére manapság ismét óriási népszerűségnek örvend a Lego, mely a kreativitásával még a felnőtteknek is képes élvezetes és kihívásokkal teli időtöltést biztosítani. Főleg akkor, ha nem egy megadott szettet kell összeállítani, hanem valami olyan egyedi építésbe vágunk bele, ami valamilyen szinten kilóg a hétköznapi művek közül.

Az autózás világa is régóta összeforrt már a legóval, hiszen számtalan erre a témára kialakított készlet került már a boltokba, illetve rekordok tekintetében is sok épített autóval találkozhattunk már.

A most napvilágot látott mű nem feltétlenül rekord, hiszen még azt sem árulták el a megalkotói, hogy hány darabból rakták össze, viszont mindenképpen figyelemre méltó teljesítmény. Egy életnagyságú Ferrari 296 GTS építésről van szó, melyet a floridai Legoland csapata mintegy 1850 órányi munkával alkotott meg.

A külső és belső kialakítás rendkívül aprólékos, ráadásul működő fényszórókkal és nyíló ajtókkal rendelkezik a legó Ferrari. Persze, van egy kis csalás is, azaz a kerekek és a kormány az igazi autó sajátjai és valószínűleg egy stabil alapra lettek felépítve a Lego kockák.

Érdekesség még, hogy a modell két tonnát nyom jelen állapotában, míg az eredeti Ferrari csupán 1540 kilónyi önsúllyal rendelkezik.