Életnagyságú, és működő funkciókkal ellátott LEGO Volkswagen T2 épült

Azt hiszem, kezd kicsúszni az emberek irányítása alól a LEGO mánia. Egyre durvább alkotások születnek. Már a januárban bemutatott életnagyságú Silverado sem volt semmi, most viszont nem egy, hanem két lapáttal tettek még rá.

Alig pár hete, hogy leesett az állunk az életnagyságú LEGO kockákból készült Chevrolet Silverado láttán, máris itt a következő szint. Most egy német csapat épített meg egy Volkswagen T2-es kisbuszt szintén 1:1-es arányban.

A továbblépés viszont az, hogy jelen esetben nem csak a külső épült meg, hanem a komplett belsőt is megépítették, sőt, még a tolóajtó és a Westfalia nyitható tető is gond nélkül működik.

A remekmű összesen 400 ezer LEGO darabból állt össze, melyek 700 kilós önsúllyal rendelkeznek, az építés pedig hat hétig tartott. A csapatot vezető Rene Hoffmeister elmondása szerint majdnem ebből az időből is kifutottak, de csak azért, mert körülményes volt minden darab beszerzése.

„Az ablakokhoz használt 20.000 oda illő darab összeszedése volt a legnehezebb feladat, ezek ugyanis kimondottan ritkák a piacon. Annyira megcsúsztunk miattuk, hogy az utolsó pár napban már éjszaka is dolgoznia kellett egy másik műszaknak.”

A világrekorder LEGO Volkswagen T2 Münchenben lesz megtekinthető holnaptól kezdve egy héten át.