Alig egy év után frissült fel a BMW elektromos SUV-ja

Gyakorlatilag nincs egy éve annak, hogy elérhetővé vált a BMW X3 elektromos változata, máris bemutatták a modellfrissítést a gyáriak. Új külsőt és gazdagabban felszerelt belsőt kapnak, akik eddig kivártak.

Az autóiparban általában 3-4 év telik el, mire egy gyártó érdemben hozzányúl az egyik modelljéhez és felfrissíti azt. Manapság azonban olyan gyorsan fejlődik a technika, hogy előfordul akár a 2 évente frissítés is. A BMW az iX3-al azonban ezt sem várta meg, a premier után alig egy évvel máris itt a ráncfelvarráson átesett 2022-es modellév.

A külső természetesen nem sokban változott, viszont amit átrajzoltak, azt egyből észreveszi a szemlélődő. Keskenyebbek lettek az első fényszórók, a hátsó lámpatestek pedig jóval látványosabb rajzolatot kaptak. Teljesen újak a lökhárítók, ráadásul most már alapáron jár az adaptív LED-es technológia is.

A belső térben nagyobb kijelzőt találunk, mely szintén alapáron tudja az Android Auto és Apple CarPlay megoldásokat. Már a belépő „Inspiring” felszereltség esetében is jár a panoráma napfénytető, az automata csomagtérajtó működtetés, a bőrözött sportkormány és az M-packett felszereltség.

Az „Impressive” felszereltség esetében már Vernasca bőrözést, head-up displayt, Harman/Kardon hangrendszert és 20 colos felniszettet kapnak a megrendelők.

A meghajtásról a 286 lóerős elektromos rendszer gondoskodik, mely a 80 kWh-s akkumulátorcsomagból nyeri az energiát. Ezzel 6,8 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet az elektromos SUV, az egy töltéssel megtehető hatótáv pedig 460 kilométer a gyári adatok szerint.