A tavalyi év legvadabb tuningautói

Ken Block speciális Mustangja

Ken Block, a neves extrém raliversenyző és Youtube-videós legújabb projektje egy 1965-ös Ford Mustang átalakítása volt. A munkálatokat Block cége, a Hoonigan Racing végezte két éven keresztül (!). A kocsiba a speciális gumik és a karosszéria teljes átalakítása mellett egy 830 lóerős, V8-as motor került. Block már akcióban is bemutatta az új szerzeményt: láthatjuk a videóban, ahogy Los Angeles lezárt utcáit és terepeit járja végig elképesztő kanyarokkal és farolásokkal.


Víznyelőból visszahozott Corvette

2014 februárjában történt, hogy a Kentucky állambeli Bowling Greenben levő Corvette Múzeum padlója beszakadt és 12 méteres átmérőjű, 6-9 méter mély gödör keletkezett, amely a kiállítottak közül nyolc ritka sportautót is elnyelt és szétzúzott. Kevesen gondolnák, hogy a víznyelőbe esett autókkal még lehet mit kezdeni, ám egy merész autójavító csapat egy 2009 Corvette ZR1-et már helyre is hozott, és nemsokára két további múzeumi modell is újra régi fényében tündökölhet.

Corvette

A Kia őrületei

A koreai autógyár több szokatlan variációt is bemutatott jól ismert szériáira. A Ballast Sedona (képünkön) egy egyterűből kialakított négykerekű bár, felhajtható tetővel és lehajtható asztallal. Az Ultimate Karting Sedona két Kia go-kartot is magába foglal, a kis versenyjárműveket egy direkt erre készült utánfutón és a tetőre rögzítve is szállíthatjuk. A Smitten Ice Cream Soul nevének megfelelően formájában a klasszikus fagylaltos kocsikat idézi, és tartalmaz is egy fagylaltkészítő gépet, az előállított produktumot pedig cseppfolyós nitrogénnel fagyasztja meg.

Honda Jazz extra

A japán autóóriás megbízásából több tuningcsapat is előállt a maga különleges Jazz-variációjával. Közülük talán a legkülönlegesebb példány csomagtartójában egy másik járművet, egy kicsi motort is találunk.

Honda Jazz variációk