A Scala lehet a következő RS modell a Skoda palettában

A Skoda marketingigazgatója egy interjúban beszélt arról, hogy ugyan még nem született hivatalos döntés, de nagyon úgy néz ki, hogy a Scala is kap RS változatot.

Alain Favey, a Skoda marketingért és eladásokért felelős igazgatója az AutoExpress számára adott interjúban árulta el, hogy tervezi a márka az RS paletta bővítését.

” Az Octavia RS óriási siker évek óta, a Kodiaq RS-re pedig annyi előrendelést kaptunk, hogy alig győzzük gyártási kapacitással. Ez a bizonyíték arra, hogy egy alapból nem éppen sportos autó is lehet sikeres gyárilag felhúzott változatban”.

Favey azt is elárulta, hogy a nemrég leleplezett Scala lehet a következő RS a kínálatban. „Ugyan hivatalos döntés még nem született, de vannak terveink, amik ebbe az irányba vinnék el a fejlesztést. ”

Amennyiben megvalósul, a Scala RS jó eséllyel azt a 245 lóerős hibrid hajtásláncot kapja meg, amit a Vision RS koncepcióban mutattak be a gyáriak tavaly, ezzel erős konkurenciát állítva a Ford Focus ST és a Renault Megane RS modelleknek.