A BMW egykori igazgatója már az Apple autóján dolgozik

Az Apple gőzerővel készül az elektromos autók piacára betöréssel. Már a Tesla és a BMW egykori vezérei is a techipari óriáscégnek dolgoznak.

Bár hivatalosan még mindig nincs bejelentés arról, hogy az Apple mikor áll elő az első saját elektromos autójával, de egyre több jel mutat arra, hogy bizony nem veszik félvállról a dolgot. Az autós részleg megalkotásához ugyanis autós szakemberek kellenek, így sorra csábítja magához a nagy neveket az almás cég.

Korábban Doug Field, a Tesla egykori igazgatója nyert felvételt az Apple kötelékébe, most pedig már Ulrich Kranz, a BMW korábbi ügyvezető igazgatója és az elektromos teher- és személygépjárművek fejlesztésével foglalkozó Canoo társalapítója is ott dolgozik a Bloomberg beszámolója szerint.

Ezen személyek mind az autóipar fontos szereplői, így nem hihető, hogy mobiltelefon vagy táblagép fejlesztéseket fognak irányítani. Újra elindult a 2014-ben aktivált majd 2016-ban lelőtt Project Titan tervezet? Erre enged következtetni az is, hogy a híresztelések szerint az elmúlt években folyamatosan kereste a cég a partneri lehetőségeket már korábban megerősödött autógyártókkal is. De eddig konkrétum nincs. Pletykák a 2025-ben várható Apple autóról viszont már jó ideje vannak, most már jó lenne egy hivatalos megerősítés is!