Teljes 3D belső hangzást kínál a Lucid Motors elektromos autója

A Lucid Air lesz az első olyan autó a piacon, mely Dolby Atmos belső hangrendszert kínál a vásárlóknak. Az elektromos márka ráadásul nem csak a szórakoztatás terén látja a 3D hangzásban rejlő lehetőségeket.

Az elektromos piac új kihívójaként jelentkező Lucid Motors nem aprózza el a technikai fejlesztéseket az első modellje, az Air kapcsán. Most a gyártó ugyanis egy újabb olyan megoldásról rántotta le a leplet, mely kimondottan az ő autójukban lesz megtalálható először. Ez nem más, mint a 3D hangzást biztosító Dolby Atmos, mely házi szórakoztató rendszerek és a mozik terén már bizonyított, ideje áthelyezni az autóiparba is.

Ez a Lucid Air esetében nem mást jelent, mint az utastér különböző pontjain elhelyezett, összesen 21 darab hangszórót, melyek segítségével szó szerint térben elhelyezhető hangzás biztosítható a Dolby elmondása szerint. Ez természetesen a zenehallgatás élményét is drasztikus mértékben megnöveli, ám egy autóban a szórakoztatásnál komolyabb szerep is juthat a technológiának.

A Lucid ugyanis ezzel egyben a visszajelző rendszerek új generációját is szeretné megteremteni, azaz térhangzással turbózzák fel az autók eddig jellegzetes csipogását. Ezt például olyan esetekben lehet használni, mint a holttér figyelő rendszer, ami esetén a hangjelzés pontosan abból az irányból jöhet majd, ahol a kocsi melletti akadály ténylegesen tartózkodik. A gyártó az öv becsatolására figyelmeztető hangjelzést is megemlítette, azaz az Air belsejében a magát be nem csatoló utas felől szól majd a figyelmeztető hang, illetve az irányjelzésnél is lesz majd szerepe a térhangzásnak a bemutató szerint.

“A luxus élménye nem csak a gyönyörű dizájnról és a következő generációs technológiáról szól, hanem egy páratlan autós élményről is, amely minden érzékszervre hatást gyakorol”- mondta Derek Jenkins, a Lucid Motors vezető dizájnere.