Sportosra veszi a figurát a két óriás BMW

A BMW tovább erősítette az X5 és az X7 modellek palettáját. Itt vannak az M50i kivitelek, amik még mindig nem igazi M modellek, de már közel állnak hozzá.

A BMW ugyan nemrég bejelentette, hogy nem készül igazi M-es, azaz sportkocsivá tuningolt széria az X5-ből és az X7-ből, azonban nem hagyják cserbe azokat, akik a V8-as élményre vágynak.

Megérkezett ugyanis mind a két modell kínálatába a 4,4 literes V8-as biturbó benzines egység, értelemszerűen M50i jelzéssel. Karosszériától függetlenül 530 lóerőre és 750 Nm nyomatékra számíthatnak a vásárlók, ami már igencsak közel áll ahhoz, amit egy M-es BMW-nek tudnia kell.

Ezzel az X5 4,1 másodperc alatt katapultál 100-as tempóra, a hétüléses X7-nek pedig 4,5 másodperc kell a művelet kivitelezéséhez. A végsebességet a gyártó a 20-as felniken feszülő gumiktól teszi függővé, a négyévszakos szett esetében 210-nél szabályoz az automatika, a nyári sportabroncsok esetében viszont akár 250-el is képes repeszteni a két óriás bajor.

Jó hír, hogy ezek a motorok az európai palettát is érintik, azaz végre a hazai vásárlók is kérhetnek V8-as benzines egységet az X5 és az X7 orrába.