Nem kap kombi kivitelt a Dacia Logan legújabb generációja, inkább crossover irányba mozdul el vele a gyártó

Egy román magazin jutott hozzá belsős információkhoz, melyek rámutatnak arra, hogy a Dacia nem követi teljesen az új Logan esetében az első generációjánál kijárt utat. Kombi ugyanis nem lesz belőle, hétszemélyes crossover viszont igen.

A Dacia nemrég mutatta be a Sandero és a Logan legújabb generációját. Az utóbbi azonban csak és kizárólag szedán kivitelben mutatta meg magát, így felmerül a kérdés, hogy vajon milyen karosszériaváltozatok jöhetnek még a későbbiekben. Most belsős információk alapján már kezd körvonalízódni a dolog.

A román Ziarul Financiar magazin ugyanis megtudta, hogy a gyáriak nem készítenek az új Logan esetén MCV, azaz kombi változatot, helyette viszont jelentkeznek egy jóval crossoveresebb hétüléses átirattal valamikor 2021 folyamán.

Na de miért változtat ekkorát a Renault fennhatósága alatt álló Dacia a palettáján? Ennek egyszerű az oka, a piaci trendek alakulása. Az utóbbi években ugyanis az SUV mánia az olcsóbb és kisebb modelleket is elérte, azaz most már a megfizethető árú modellek vásárlói is előnybe létesítik az emelt hasmagasságú, látszólag praktikusabb modelleket a felmérések szerint.

Ennek fényében érthető, hogy a Dacia úgy döntött, hogy nem rizikózik és egy olyan változattal áll inkább elő a Logan palettán, mely a jelenlegi trendek alapján könnyebben eladható, mint egy puttonyos kivitel, még akkor is, ha lényegében ezzel házon belül kap vetélytársat a Dacia Lodgy.

(a képeken az előző Logan generáció látható kombiként Stepway felszereltséggel)