Most már biztos lesz elektromos kombi a Volkswagen palettájában

Valóra válik a Volkswagen ID. Space Vizzion projektje, azaz a német márka vezetősége hivatalosan is zöld utat adott a sorozatgyártású változat elkészítéséhez. Egy elegáns, nagy hatótávolságú puttonyos épül majd be ezzel az elektromos ID modellcsaládba.

Bár sok márka temeti már a kombi modelleket az SUV változatok folyamatos térnyerése miatt, szerencsére van még olyan gyártó, ami lát fantáziát a puttonyosokban is. Ilyen például a Volkswagen is, amely ráadásul az elektromos jövőképbe is bele tudja illeszteni a szóban forgó karosszéria kialakítást.

A tavaly bemutatott ID. Space Vizzion elektromos kombi tanulmány ugyanis most hivatalosan is zöld utat kapott a márka vezetőségétől, azaz már gőzerővel készül a szériagyártásra érett változat is.

Pontos technikai információkat egyelőre nem közölt a Volkswagen, ám azt már tudni lehet, hogy a márka MEB elektromos padlólemezére épül fel az autó és várhatóan 700 kilométert is megközelítő hatótávval számolhatnak majd a vásárlók. Ez utóbbit nem csak a nagyméretű akkumulátor csomag segítségével éri el a német gyártó, hanem azzal is, hogy pont a kombi karosszéria kialakításnak köszönhetően meglehetősen kis légellenállással rendelkezik az autó, ami kritikus tényező az elektromos hajtásláncok elterjedésénél.

Mindezek mellett azt is megtudhattuk már a LinkedIn magazin által leközölt riportnak köszönhetően, hogy a karosszéria is már közel kész állapotot mutat, avagy a Space Vizzion eleganciája és dinamikus megjelenése egyaránt megjelenik majd a mindenki által megvásárolható verzión is, ami a tervek szerint 2023 során kerül majd először a szalonokba.