Mégis megmaradhat a Megane, de jó eséllyel kategóriát váltanak vele

Bár egy időben úgy tűnt, hogy a Renault Megane is az SUV mánia áldozatává válik, most a Renault vezérigazgató mégis ragaszkodik hozzá a későbbiekben is. Persze, ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek változások.

Ahogy dübörög már évek óta töretlenül az SUV mánia, úgy kopnak ki szépen lassan más jármű-kategóriák a piacról. Az egyterűek lényegében már el is tűntek a legtöbb gyártó kínálatából, de a hatchback és a szedán modellek esetében is erős értékesítési visszaesés tapasztalható az utóbbi években.

Pontosan ezért röppent fel még év elején az a pletyka, hogy a Renault is elengedi a Megane kezét, hiszen az egykor igazi sikermodellnek számító autó évről évre kevesebb példányszámban talál gazdára. Most viszont bekövetkezett egy teljes csavar a sztorival kapcsolatban, a Reuters ugyanis belsős informátorokra hivatkozva jelentette ki, hogy Luca de Meo vezérigazgató továbbra is számít a nagy múltú névre a palettán.

Persze lesznek változások, az informátorok ugyanis azt is megemlítették, hogy a Renault vezér a következő Megane generációt a crossover kategóriában is szeretné megmérettetni. Ez jelentheti azt is, hogy egy emelt hasmagasságú variánssal egészül majd ki a kínálat, de valószínűbb, hogy csak ilyen crossover formában lesz majd jelen a modell a palettában.

Ezt abból lehet kikövetkeztetni, hogy a források arra is kitértek, hogy a vezérigazgató alapjaiban szeretné megváltoztatni a Megane sziluettjét és formai megoldásait, ami arra enged következtetni, hogy eleve SUV alternatívának fogják megrajzolni a francia járgány következő generációját.