Legjobb navigációk 2014-ben

Az egyik leghasznosabb dolog, amit manapság az autónkkal tehetünk, hogy beszerzünk egy jó GPS-t. Az újabb navigátorok már korántsem csak arra alkalmasak, hogy segítsenek eljutni valahova: képesek például alternatív útvonalakat ajánlani dugó esetén, javasolhatnak turistacélpontokat vagy üzleteket. Sokan ingyenes okostelefonos appokat használnak ezekre a célokra, de ha pontos útvonalakról és utasításokról van szó, még mindig az autós GPS a lehető leghasznosabb útitárs. Az alább bemutatott GPS-ek között olcsóbbak és drágábban egyaránt vannak. Szolgáltatásaik, pontosságuk és használatuk könnyűsége alapján értékeltük őket.

Garmin nuvi 3598LMT-D

gaminnuviA Garmin nuvi 3598LMT-D könnyen átlátható és számos módon lehet segítségünkre. A rendszer menüfelületei jóval könnyebben, gördülékenyebben használhatók, mint például a TomTom modelljeié. Szintén jó az adott környék érdekes helyeinek kimerítő és jól összeállított listája. Pontosságára is csak jókat tudunk mondani, minden alkalommal hajszálpontosan eljuttatott minket oda, ahova szerettük volna.

Ez a modell tulajdonképpen még jobb utat talált számunkra, mint a Garmin, amelyet végül is nála magasabbra értékeltünk. Pontosság terén azonban küzd némi kihívásokkal, a megfelelő házszám beazonosítása helyett inkább csak a megfelelő utcát kereste meg nekünk.  Emellett a győztes modellnél kevesebb helyet ajánlott nekünk, viszont nagyobb képernyővel rendelkezik és felülete simább.

Garmin nuvi 2568LMT

garmin2A 2568LMT könnyen tűnhet középszerűnek, azonban muszáj értékelnünk az olyan szolgáltatásokat, mint a korlátlan ideig ingyenes térkép- és forgalominformáció-frissítés. Dugó esetén gyorsan figyelmeztetett minket és ajánlott alternatív utakat, valós idejű sávnavigációja pedig könnyűvé tette az autópályákon való navigálást.

TomTom Via 135

tomtom_go_6000Ha meg tudunk lenni a Garmin 2568 által kínált valós idejű forgalominformációk nélkül, akkor ajánlott spórolni egy kicsit és inkább egy TomTom Via 135-ösre beruházni.  A 135-ös nem egy luxusmodell, de ha csak egyszerűen A-ból B-be akarunk jutni, nem fogunk benne csalódni, emellett például rendelkezik hangfelismerő rendszerrel is, igaz, ez utóbbi egy irányítószámot például nem volt képes beazonosítani. Az Egyesült Királyságban, illetve Európa egész területén ingyenes térképfrissítéseket kínál.

TomTom Start 25

TomTom Start 60 EuropeA Start 25 felett kissé már eljárt az idő, ezzel együtt is megbízható és korrekt navigátorról beszélünk, amely ma már kifejezetten kedvező áron szerezhető be, sőt, leértékelt jelenlegi ára kissé kevésnek is hat ahhoz képest, hogy milyen egyszerűen és kellemesen használható. Jobbnak tartottuk, mint az olcsóbb Garmin modelleket, főleg könnyen használható menüi miatt. Ha olcsó GPS-t szeretne, válassza ezt.

Garmin Nuvi 52

gaminnuvi52Biztosan sokan vannak, akiknek már a Nuvi 52 ára elég a meggyőzéshez, de az olcsóságért cserébe egy kifejezetten idejétmúlt operációs rendszert kapunk, amely ugyan elfogadhatóan működik, de a modernebb szoftverekhez képest látványos a különbség. Azzal együtt pedig már az ár sem tűnik annyira alacsonynak, hogy a térképfrissítések viszont komoly pénzbe kerülnek.