Egy teszten kell megfelelnie annak, aki használni akarja a NIO vezetést segítő rendszerét

Nem mindennapi lépésre szánta el magát a NIO, miután az egyik vásárlójuk halálos balesetet szenvedett, miközben az autó magát terelgette az úton.

Sokan nincsenek azzal tisztában, hogy a jelenleg önvezetőnek hitt rendszerek még mindig folyamatos emberi felügyeletet igényelnek. Legyen szó a Tesla Autopilot megoldásáról, vagy a NIO által alkalmazott Navigate on Pilot rendszerről, a hibázás lehetősége a jelenlegi technikai adottságokkal még benne van a dologban. Ahogyan az sajnos meg is történik, akár halálos balesetek formájában.

Egy ilyen halálos baleset után szánta rá arra a Nio, hogy kötelező fejtágítást tartson a tulajdonosoknak, mielőtt azok egyáltalán használhatnák a vezetést segítő rendszereket. Az Electrek magazin leírása alapján ez abból áll, hogy egy mobiltelefonos applikáció letöltése után a felhasználó megnéz egy 6 perces videót a rendszer működéséről és a veszélyforrásokról, majd jöhet a teszt rész.

Bizony, mindezek után nem elég csak leokézni a dolgokat, hanem egy 10 kérdésből álló gyorstesztre kell helyes válaszokat adni. Ha ez megtörtént, akkor már teljes hozzáférést kap az illető a Navigate on Pilot rendszerhez és még 200 NIO pont is üti a markát, amit az online áruházban költhet el. Érdemes tehát figyelni arra, hogy mi hangzik el az oktatóvideóban!