Játszani is lehet a Mercedes MBUX rendszerén

A barcelonai 2019 Mobil World Congress-en képviseltette magát a Mercedes egy igen látványos megoldással. Játszani lehetett a CLA MBUX infotainment rendszerén.

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy sokra képes a Mercedes új MBUX infotainment rendszere, ám egy új funkciót még csak most mutattak be a gyáriak a 2019-es Mobil World Congress-en Barcelonában. Mario Kart utánzattal is lehet játszani a segítségével, ráadásul nem is akár hogy.

Persze, a Nintendo nem adta a Mario Kart jogait a produkcióhoz, így a Mercedes CLA rendszerére az ingyenes utánzatot, a SuperTuxTart-ot telepítették. Az élvezeti faktor azonban így sem szenvedett csorbát, főleg annak a fényében, hogy az irányítást a kormány és a gázpedálok segítségével oldották meg. Persze, már ez is jól hangzik, de közel sincs vége! Mivel az MBUX képes az autó csaknem összes funkcióját kezelni, így elérték, hogy játék közben változzon a hangulatvilágítás is, illetve gyorsabb játéktempónál a szellőző a sebesség függvényében kezdte el nyomni a hideg levegőt a játékosra, ezzel a menetszelet szimulálva.

A Mercedes tervezi, hogy a későbbiekben bárki számára elérhetőek legyenek a játékszoftverek, a háttér kidolgozása, például hogy mikor lehet majd futtatni azokat, még kidolgozás alatt áll.