Fantasztikus luxus-kupé tanulmánnyal rukkolt elő a Hyundai

A Pebble Beachen rendezett Concours d’Elegance kiállítás valósággal dúskál világújdonságokban: ezúttal a Hyundai villantotta fel azt a luxuskupét, amely ott debütál majd a nagyközönség előtt.

Az amerikai piacon slágernek számító Genesis-sorozat része lehet a teljes nevén Hyundai HCD-16 Vision G Coupé Conceptként jegyzett tanulmányautó. A „HCD” kódjel arra utal, hogy a márka kaliforniai dizájnstúdiójában tervezték a rendkívül hosszú orr-résszel büszkélkedő méretes és elegáns sportkupét. Az oldalnézetben szolid vonalvezetésű sziluetthez nagyon hangsúlyos, gazdagon krómozott hűtőmaszk és nyersen brutális frontkiképzés kapcsolódik, ennek a kettősségnek köszönhetően valóban egyszerre elegáns és sportos az autó. Belül kézzel varrt, kiváló minőségű bőr kárpitozás található, az elegáns műszercsoport előtt sportkormány díszeleg, és említésre érdemesek a nemesfa-betétek illetve az itt-ott felbukkanó aranyozott díszítőelemek is.
A géptető alatt a Hyundai Genesisből és Equus-ból ismert ötliteres, V8-as erőforrás dohog, amely 425 lóerős teljesítményt és 518 Nm-es nyomatékot szolgáltat.