Egy Porsche a Nordschleife leggyorsabb utcai autója

A Porschétól mostanság nem áll távol a rekordok döntögetése. Most viszont egy igencsak impozáns címet sikerült behúzniuk, ugyanis egy 911 GT2 RS lett a Nordschleife leggyorsabb utcai járgánya. Igaz, nem teljesen gyári szettel vágtak neki a távnak a németek.

Ha Porsche, akkor rekord! Mostanság a németek inkább elektromos fronton állítanak fel új eredményeket, de azért néha megcsillogtatják a belsőégésű motorok terén szerzett tapasztalatukat. És akkor szól igazán nagyot a dolog!

Most például a Manthey tuningstúdióval összeállva összeraktak egy 911 GT2 RS modellt, melyet rá is engedtek a Nordschleife könyörtelen aszfaltjára. Mi sült ki ebből? Közúti közlekedésben is használható autóval elért legjobb időeredmény!

A 6 perc 43,6 másodperces rekordot eddig a Mercedes tartotta ezen a fronton az AMG GT-vel, a Manthey 911 GT2 RS pedig 6:38.84 alatt ért körbe, ami nem elhanyagolható előny.

„A 911 GT2 RS úgy tapad az aszfalthoz a Manthley Performance csomaggal, minha oda lenne ragasztva. A gyors kanyarokban olyan érzésed van, mintha tényleg egy versenyautót vezetnél. Hihetetlen érzés, ahogy a kocsi leadja a 700 lóerős teljesítményét és a féktávokon sem jön zavarba, stabil marad”- mondta Lars Kern, a gyáriak tesztpilótája.