Brutális elektromos sportkocsival készül a Pininfarina

A Pininfarina első modellje különálló gyártóként egy elektromos szupersportkocsi lesz. Brutális teljesítmény jellemzi használható hatótáv mellett.

A Pininfarina immár 89 éve foglalkozik formatervezéssel, idén pedig már különálló autómárkaként szálnak harcba a vásárlók kegyeiért. Nem is akárhogyan, az első modell egy kegyetlen erős elektromos sportkocsi lesz.

A cégalapító után elnevezett Battista hajtáslánca a Rimac műhelyéből érkezik. Az elektromotor 1900 lóerőt és 2300 Nm nyomatékot képes kipréselni magából, aminek köszönhetően kevesebb mint 2 másodperc alatt katapultál 100-ra a járgány, a végsebessége pedig valamivel 400 fölött van.

A brutális teljesítmény mellett még a hatótáv is elfogadható, normál autóként használva ugyanis várhatóan 300 kilométert megy majd el teljesen feltöltött akkumulátorokkal a Battista. A hivatalos bemutatót jövőre tartják meg, az ára pedig valahol 2 és 3 millió dollár között lesz.

Már azt is elárulta a Pininfarina, hogy összesen 150 darab készül majd belőle, melyből 50-et Amerikában, 50-et Európában és 50-et Ázsiában értékesítenek.