Átszervezi a Nissan az európai műveleteit a Renault-hoz

A Nissan nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva tovább szorítja a nadrágszíjat a jövőben. A most kiderült információk szerint nem csak egyes modelleknél, hanem az egész palettát illetően átengedik az irányítást a Renault-nak.

Már egy ideje lehet hallani a Nissan megszorító csomagjairól, de nagyon úgy néz ki, hogy a japán gyártó még az eddig feltételezettnél is nagyobb Renault segítségre szorul. Az már kiderült korábban, hogy az új Micra generáció teljesen Renault fejlesztés és gyártás lesz, most viszont a japán Yomiuri magazin arra is rávilágított, hogy más modellek gyártásánál és piacra vezetésénél is nagy segítség lesz a francia anyacég, azaz lényegében az európai műveletek döntő többségét a Renault fogja ellátni, hogy a Nissan kicsit fellélegezhessen.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mely modelleket érint majd a változás, hiszen egyelőre az sem tiszta, hogy pontosan a paletta mely része maradhat meg az itteni kereskedői hálózatban, de nem lepődhetünk meg igazán a francia gyártási kapacitás felkarolásán miután kiderült, hogy a Nissan a spanyolországi üzemét bezárja a jövőben és logisztikai bázist csinál belőle.

A Nissan 2020 első fele óta azon van, hogy egyre inkább leredukálja az európai műveleteit és inkább a jobban futó piacokra, Ázsiára és Amerikára koncentráljon.