6 ajtós limuzin az Audi A8-ból

Minden eddiginél hosszabb változatban is elkészítette az A8-ast az Audi, a több mint hat méter hosszú limuzin hatüléses utasterébe hat ajtón keresztül lehet beszállni.

5,27 méteres hosszával és 3 méteres tengelytávolságával az Audi A8 egyáltalán nem nevezhető szűkösnek, a német márka csúcsmodellje ráadásul 12 centiméterrel nyújtott tengelytávú változatban is készül A8 L néven. A most bemutatott újdonság azonban mindegyiken alaposan túltesz, hiszen az A8 L Extended kivitel hossza 6,36 méterre nőtt, a tengelytávja pedig nem kevesebb, mint 4,22 méter.

A hat méternél is hosszabb limuzin utasterébe hat ajtón keresztül lehet beszállni, a 2,4 méter hosszúságú üvegtetővel világossá tett belső térben hat ülést találunk, mindegyiket a menetirány felé fordítva. A legkényelmesebb a leghátsó két fotel, hiszen az itt utazók külön szórakoztatórendszert, saját kezelőpultot és még egy hűtőszekrényt is kapnak. A nagy méretei miatt 2418 kilogrammos A8 L Extended mozgatásáról az Audi 3.0 TFSI motorja gondoskodik, a 310 lóerőre és 440 Nm nyomaték leadására képes erőforrás 7,1 másodperc alatt gyorsítja a limuzint nulláról százra. A végsebességét 250 km/óránál korlátozták, és hogy a megállással se legyen gondja, a fékjei az S8-ból származnak.

Az Audi egyedi vevői megrendelésre készítette el az A8 L Extended első példányát, a fejlesztése egy évet vett igénybe. Nem marad egyedi darab, hiszen a hírek szerint már most több megrendelést kaptak a tekintélyes méretű limuzinra, amely a Mercedes-Maybach S-osztály Pullman legnagyobb ellenfele lehet.