Páncélozott X5-öst mutat be a BMW Frankfurtban

Politikusoknak és orosz gengsztereknek szól a BMW egyik frankfurti újdonsága. Egy olyan X5-ös modellről van szó, mely nem csak a golyóknak ellenáll, de gyakorlatilag felrobbantani sem lehet.

Mióta lehetőség van arra, hogy a páncélozott autók gyakorlatilag teljesen átlagos megjelenéssel közlekedjenek az utakon, azóta egyre nagyobb ezekre a járművekre a kereslet. Sokan érzik magukat veszélyben, főleg nagyon gazdag emberek, így nem csoda, ha már az autógyárak is rámennek erre a piacra a külsős cégek mellett.

A BMW például nem fű alatt, hanem a Frankfurti Autószalonon fogja bemutatni azt az X5-öst, mely olyan szinten golyóálló, hogy még egy AK-47-es gépkarabéllyal sem lehet kárt tenni benne (a szélvédőben sem). Kézigránáttal is értelmetlen próbálkozni, hiszen még az X5 VR6 olyan padlólemezt kapott, ami 200 grammnyi C4-esnek is könnyedén ellenáll. Marad a jól bevált TNT robbanószer? Akár működhet is, de csak nagyon nagy mennyiségben és nagyon közelről. Hivatalos adat ugyanis, hogy 14 kilogrammnyi TNT 4 méternél messzebbről már veszélytelen a benn ülők számára.

Az X5 VR6 meghajtásáról a már jól ismert 4,4 literes ikerturbós V8-as gondoskodik 530 lóerős teljesítménnyel, aminek köszönhetően az elegáns tank igen dinamikusan 6 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra, a végsebessége biztonsági okokból pedig 210 kilométeres óránkénti tempónál van leszabályozva.