Már Magyarországon is részt vehetünk autóval a misén

Nemrég számoltunk be arról, hogy világszerte kezd elterjedté válni az autós misézés a koronavírus miatt. Most már nálunk is van ilyen egy Fejér megyei nagyközségben, Előszálláson.

Nemrég írtunk arról, hogy a koronavírus helyzet miatt Németországban autós mozikban tartanak miséket, míg Amerikában áthajtásos rendszerrel áldják meg a papok az autóban ülőket. Most megérkezett az első hasonló példa Magyarországról is, ugyanis Előszállás plébánosa egy egészen hasonló rendszert dolgozott ki.

A lényeg, hogy a meghirdetett mise időpontban a látogatók autóval beparkolnak a templom bejárata elé, majd az egyik oldalon lehúzzák egy kicsit az ablakot, hogy hallják a szónoklatot. A ministránsok is autóban ülnek, majd ahol eddig csengő szólt, ott most a dudák vették át a szerepet. A mise befejeztével a plébános egyenként megáldja az autókat és a benne ülőket, majd szépen egyenként mindenki elhagyja a helyszínt.

A látványosságnak is beillő esemény egyelőre csak Fejér megyében figyelhető meg, de ha nem változik a vírushelyzet, idővel szinte az összes egyházközösségben van esély a felbukkanására.