Felfelé bővít a Smart, érkezik az első SUV a palettába

Kilép a mini városi autók szegmenséből a Smart, azaz az eddigieknél nagyobb autók érkeznek a modellpalettára a jövőben. Az első ilyen egy kompakt SUV lesz.

Ha Smart, akkor mindenkinek azonnal a kisméretű városi járgány ugrik be, ami érthető is, hiszen ezen a téren szerzett magának nevet az elmúlt években a márka. Most azonban úgy tűnik, hogy kész ebből a kategóriából kitörni a gyártó, amiről Daniel Lescow, a márka értékesítési igazgatója számolt be.

A Geely új padlólemez megoldása ugyanis a konszern más márkái számára is elérhető lesz a jövőben, így természetesen a Smart sem maradhat ki a szórásból. Ez pedig lehetőséget ad egy minden eddiginél nagyobb modell megalkotására is.

„Az autó hossza nem meghatározó tovább számunkra, miután újragondoltuk a Smart lényegét. A prémium érzet kerül első helyre, nem pedig az aranyosság és játékosság „- hangzott Lescow kijelentése, aki hozzátette azt is, hogy értelemszerűen egy SUV modellel van értelme megtenni az első lépést a felfelé terjeszkedéssel: „A lehetőségek hatalmasak, nemcsak Európában, hanem Kínában is. Az SUV modellek népszerűsége folyamatosan nő Ázsiában. De nyugodjon meg mindenki, a kocsi nem csak Kínában lesz elérhető, elhozzuk Európába is”.