Samsung telefonnal is lehet majd digitális kulcsunk a jövőben

Az Apple után a Samsung is bejelentette, hogy elkezdte az együttműködését az autógyártókkal digitális kulcs ügyben. Egyelőre négy márkával egyeztek meg, azaz ezek modelljei lesznek használhatók a jövőben egyetlen mobiltelefon segítségével.

Az Apple nemrég jelentette be, hogy elkezdett együttműködni a BMW-vel, hogy az arra felkészített bajor járgányokat lehetőség legyen mobiltelefonnal kinyitni és elindítani. Várható volt, hogy a Samsung sem marad ki a dologból.

Most meg is történt a nagy bejelentés, avagy a Samsung is kész digitális kulcsot biztosítani bizonyos márkákat használó autósoknak a jövőben. Érthető módon, egyelőre nem minden autógyártóval, csupán néggyel kezdte meg az együttműködést a cég. Ezek név szerint a BMW, az Audi, a Ford és a Genesis.

A Samsung ultra-szélessávú hálózatot használ majd a telefon és az autó közti kommunikációra, ami lehetővé teszi, hogy a kocsink már közeledésre kinyíljon, nem kell a mobilunkkal a kilincshez érni vagy bármit aktiválni ehhez.

Mindezzel együtt a gyártó a SmartThings alkalmazást is felkészíti arra, hogy akárcsak az otthoni okos berendezéseknél, az autóban is hozzá lehessen férni bizonyos funkciókhoz a segítségével. Ilyen például a távoli beindítás és a klíma beállítása is, hogy mire kimegyünk a ház elé, az autónk már teljesen menetkész állapotban legyen. Természetesen ez visszafelé is működik, azaz az autóból is irányíthatjuk majd az otthoni berendezéseket, nyithatjuk előre a garázskaput vagy felkapcsolhatjuk a lámpákat.