Elsőkerekes hibridként is elérhető az Opel Grandland X

Akinek nem feltétlenül van szüksége az összkerék meghajtásra, az is kérhet mostantól Opel Grandland X-et hibrid változatban. 

Jó dolog az összkerék meghajtás, ám indokolatlanul meg tudja dobni egy autó vételárát, főleg ha a vásárló amúgy sem használná ki annak az adottságait a mindennapokban. Ezért az Opel most bemutatta a Grandland Hybrid-et, ami a Hybrid 4 változattal szemben csak az első kerekeket hajtja meg.

A konnektoros hibrid rendszer változatlan maradt, azaz itt is az 1,6 literes benzinmotort egészíti ki egy elektromos szerkezet. A rendszer összteljesítménye így 224 lóerő. Az erőt mindenképpen egy automata váltószerkezet közvetíti a kerekekhez, de ezzel nincs is semmi baj, hiszen a nyolcfokozatú szerkezet parádésan teszi a dolgát az eddigi tapasztalatok szerint.

Az akár 57 kilométeres elektromos hatótávot megengedő 13,2 kWh-s akkumulátorok a hátsó ülés alatt kaptak helyet, így a csomagtérből egy literről sem kell lemondaniuk a vásárlóknak.

Az Opel a Hybrid bemutatásával elérte, hogy már akár 11,6 millió forintért is hozzájussanak a vevők a saját konnektoros Grandland modelljükhöz.