Acélról alumíniumra vált a Morgan

Nem mondhatni, hogy elsiette a Morgan a modernizálást, ám mivel klasszikusnak kinéző autókat gyártanak még ma is, elnézhető, hogy a mai napig acélvázra építették az autóikat. Jövőre viszont jön az új korszak és az alumínium platform.

A legtöbb gyártó már évtizedekkel ezelőtt elhagyta az acélvázas felépítést, van viszont olyan, aki egészen a mai napig ezt a megoldást használta. A Morgan ugyanis klasszikus megjelenést kínál modern teljesítménnyel és technikai részletekkel, így tökéletesen kiszolgálta őket ez a megoldás.

Ha lassan is, de azért haladni kell a korral, így bejelentette a gyártó, hogy jövőre bevezetik az alumínium platformok használatát, mellyel ugyan hátat fordítanak egy hagyománynak, ám ugyan ezzel a lépéssel rengeteg sújt is megspórolnak az autóik számára.

Mindezek mellett ez az alap nagyjából kétszer olyan merev, mint az 1936-ban bevezetett megoldás, ami természetesen jobb stabilitást és vezethetőséget is eredményez majd. Először a jövőre érkező Plus Six kapja meg a CX-Generation névre keresztelt platformot, majd később jöhet a teljes paletta felhúzása rá.