Egy lépéssel közelebb az egyesüléshez a PSA és az FCA

Megtörtént az újabb lépés afelé, hogy létrejöjjön a világ negyedik legnagyobb autóipari cégóriása. Aláírta az FCA és a PSA az összeolvadás feltételeit lefektető papírokat.

Alig hat héttel ezelőtt röppent fel először a hír, hogy egyesülhet az FCA és a PSA, ezzel egy óceánt is átívelő végóriást hozva létre. Már akkor látszódott, hogy komolyak a szándékok, most pedig már alá is írta a két fél a fúzió feltételeit megfogalmazó papírokat.

A megegyezés értelmében mind a két fél rendelkezésre bocsájtja az összes felügyelete alatt álló egységet, tehát egyetlen a csoportból kiváló márka sem lesz. Még az FCA  eddig kiszervezés alatt álló ipari automatizálással és robotikával foglalkozó csoportja, a Comau is marad a helyén a feltételek értelmében.

A világ negyedik legnagyobb autóipari óriásának megalapulásával mind a két fél komoly előnyökhöz juthat. Az FCA például használhatja a franciák által kifejlesztett modern platformokat, ezáltal könnyebben eleget téve a környezetvédelmi normáknak, míg a PSA hozzáférhet a jól jövedelmező Amerikai piachoz is, ahol a Ram és a Jeep márkák tarolnak az eladásokkal.