Nagyobb X1-es Kínának

Hosszított tengelytávú változatot mutatott be a BMW az X1-ből a Pekingi Nemzetközi Autószalonon. Az érdekes verziót – nem meglepő módon – Kínában gyártják.

Azt már megszokhattuk, hogy a nagyobb kategóriákban jellemző, hogy hosszabb tengelytávú változatot is készítenek egy-egy modellből a gyártók a luxuspiaci igényeknek megfelelően. Az viszont még némiképp újdonságnak hat, amikor egy kisebb típussal teszik ugyanezt. Márpedig a BMW a legkisebb SUV-ját, az X1-est nyújtotta meg – és nem is a nagydarab német üzletemberek kényelme érdekében, hanem a kínai vevők kedvéért. Ami azért érdekes.

Mintegy 12 centiméterrel növelte meg az X1-es tengelytávját a BMW – ennek köszönhetően elsősorban a hátsó utasok helykínálata bővült érezhető mértékben. De nem csak hosszabb, hanem két centiméterrel szélesebb és néggyel magasabb is lett a pekingi autószalonon bemutatott X1 L kódjelű típus, amelynek fő piacát Kínában látja a bajor márka vezetősége. A jármű csomagtere is nőtt 60 literrel, így már hosszabb utakra elegendő holmi is kényelmesen belefér. A hajtáslánc és a motorválaszték nem változott.