Frissítést kapott az Opel Insignia GSi

Egy hónappal az alap Insignia ráncfelvarrás leleplezése után az Opel lerántotta a leplet a GSi frissítésről is. Új dizájn és hajtáslánc jellemzi a GSi 2020-as modellévet.

Nemsokkal vagyunk az Opel Insignia ráncfelvarrás leleplezés után, így várható volt, hogy a gyártó valamikor előrukkol a csúcsnak számító GSi kivitel frissítésével is. Ez a pillanat most jött el, Brüsszelben lerántották a leplet a 2020-as modellévről.

Ami látványos változás, az egyértelműen a hűtőrács új rajzolata, illetve befolyásolja az orr rész megjelenését az új IntelliLux LED Pixel Light fényszóró is. Belül mások az amúgy GSi feliratos bőr ülések, illetve a műszeregység kialakítása is megváltozott.

A legfontosabb átalakulás viszont a burkolatok alatt keresendő, ugyanis egy új 2 literes négyhengeres turbós motort kapott az Insignia GSi, mely 230 lóerős teljesítményt képes leadni. Szintén új fejlesztés a kilenc fokozattal felvértezett automata váltó, mely mind a négy kerékre képes közvetíteni az erőt nyomatékvektoros beavatkozás mellett.

A Brembo fékek is komolyodtak az új modellévben, illetve az adaptív futómű is kapott némi finomítást a stabilitás és a jobb vezetési érzet érdekében.