A Volkswagen is érdeklődik a repülő járművek iránt

A Volkswagen kínai részlege éppen partnert szerez a repülő járművük kifejlesztéséhez. A legtöbb gyártó nem repülő autókban, hanem inkább gigantikus drónokban gondolkodik.

A Volkswagen hivatalosan is bejelentette, hogy elkezdték vizsgálni a repülő járművekben rejlő lehetőségeket. A közleményben Stephan Wöllenstein, a márka kínai képviseletének vezetője arra hivatkozik, hogy a vertikális közlekedés lehet a következő lépés a jövő mobilitása felé.

Ennek érdekében a gyártó jelenleg partnereket keres a témában rejlő lehetőségek kiaknázására, többek között egy nagyméretű drón megalkotását is tervezik, mely a helyi piacon személy- és teherszállító funkciókat egyaránt elláthat a jövőben.

A Volkswagen ezáltal csatlakozott azon gyártók sorába, akik már egy ideje foglalkoznak a vertikális mobilitás témájával. Ott van például a Hyundai, aki a Incheon International Airport Corp-al együtt dolgozva kutatásokat végez a városi légi közlekedés megvalósítására, illetve nem szabad elfeledkeznünk a Cadillac pár hete bemutatott egyszemélyes drón megoldásáról sem.

Alapvetően nehéz elképzelni, hogy a jövőben megvalósulhat a több szintes közlekedés, de csak akkor, ha átlag autós szemmel szemléljük a témát. Mert ez bizony nem az autózásról szól, hanem a közlekedésről, avagy nem feltétlenül az fog majd ilyen megoldásokat használni, akinek eddig csak az autózáshoz volt köze, hanem a repülőgépek és helikopterek világát hozhatja el a városi mobilitás világába a törekvés. Persze, még nem holnap és nem is a következő héten…