Walter Röhrl legújabb szerzeménye a világ egyik legkülönlegesebb Porsche klasszikusa

Hivatalosan a 3000 RR sosem létezett, viszont ez az egyik legkülönlegesebb Porsche, amit az elmúlt időszakban láthatunk. Walter Röhrl birtokolja és ő adta a nevét is hozzá.

Egy igencsak különleges Porsche került Walter Röhrl rali legenda birtokába nemrég. Igazság szerint nem csak az autó különleges, hanem a hozzá fűzhető sztori is.

Az egész Viktor Grasher repülőmérnök és Porsche rajongónál kezdődik, aki több 356-os modellt is birtokolt. Grasher viszont nem elégedett meg azzal, hogy autótörténeti legendák állnak a garázsában, hanem még különlegesebbet akart. Ekkor pattant ki a fejéből, hogy miért is ne lehetne a 356-ost és a későbbi 911-est össze házasítani? El is kezdte a munkálatokat, mely a hátsó traktus kiszélesítésével és a négyhengeres szívó motor háromliteres turbósra cserélését jelentette. Csak hogy Grasher sajnos hirtelen elhalálozott, az autó pedig nem készült el.

Egészen 2018-ig, amikor a projektet felkaroló Rafael Diez autóépítő megvalósította az eredeti elképzeléseket, a végeredményt pedig a rali legenda Walter Röhrl-nek mutatta meg először. Röhrl teljesen oda volt a járgányért, sőt el sem bírta többet engedni. Annyira nem, hogy most 73. születésnapja alkalmából meg is vásárolta a 3000 RR (Röhrl Roadster) típusnévvel vizsgáztatott különlegességet.