Volkswagen: fellendülés várható az év második felében az autók értékesítése terén

A Volkswagen vezérigazgatója szerint már csak pár hónapot kell kihúzniuk a gyártóknak és minden jobbra fordul. A vakcinázásból adódó korlátozás feloldások miatt nőhet meg a vásárlói kedv az elemzők szerint.

A katasztrofális 2020-as év számtalan autógyártóra rányomta a bélyegét. Sajnos úgy tűnik, hogy a problémás időszaknak még mindig nincs vége, hiszen az idei év eleje is a pandémia hatásairól és gyárleállásokról szó, igaz az utóbbit most már inkább az elektronikai beszállítóknál tapasztalható hiány okozza.

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója viszont rendkívül pozitívan látja a jövőt. Egy internetes bejelentkezésében ugyanis elárulta, hogy a jelenlegi előrejelzések szerint a második félévben jelentős fellendülés tapasztalható majd az újautó értékesítések terén.

„Ahogy a 2021-es folyamatokra tekintek, én azt látom, hogy második félévben komoly gazdasági fellendülés várható, ahogy az oltási programok kifejtik majd a hatásukat. Ha ez megtörténik, az emberek megint elkezdenek autókat vásárolni és erre nekünk fel kell készülnünk.”- hangzott Diess beszámolója, amit a Bloomberg közölt le.

A Volkswagen vezetője mindezek mellett azt is elárulta, hogy továbbra is meg kell gondolnia minden ipari szereplőnek, hogy hol tud még profitot termelni: „Azt a célt tűztük ki magunknak, hogy öt százalékkal csökkentjük az általános és hét százalékkal az anyagköltségeket. Erre azért van szükség, hogy finanszírozni tudjuk a jövőnk szempontjából fontos fejlesztéseket, mivel piaci kapitalizációnk és irányítási struktúránk nem teszi lehetővé számunkra, hogy amúgy további saját tőkéhez jussunk”.