Visszatérnek az Alpine sportkocsik

Önálló márkaként tér vissza az Alpine, a sportkupéival hírnevet szerzett francia gyártó pedig be is mutatta első új modelljének prototípusát.

1955-ben alapították az Alpine márkát, amely olyan sportkupéival szerzett hírnevet, mint az A110, amelynek rali-változatát Ferjáncz Attila is vezette. 1973-ban a Renault vásárolta meg a kis gyártót, hogy a versenypályákon és a közutakon is még nagyobb sikerre tegyenek szert az Alpine modellek. A jellegzetes kék színű sportkupék azonban egy idő után kikerültek a franciák kínálatából, és csak hallani lehetett a nagy visszatérésről.

Néhány évvel ezelőtt már bemutattak egy futurisztikus Alpine koncepcióautót, amely a Renault egy korábbi tanulmányán alapult, a most leleplezett prototípus azonban már nagyon hasonlít ahhoz a sportkocsihoz, amely 2016-ban Alpine márkanéven forgalomba kerül. A Celebration névre keresztelt autó hűen követi a gyártó eredeti célkitűzését, így könnyű, kezes, mindennapokban is használható sportkocsinak ígérkezik.

A műszaki tartalmáról még nem árultak el részleteket, ugyanakkor azt hallani, hogy a klasszikus Alpine sportkocsik stíluselemeit, így a kiegészítő fényszórókat vagy a jellegzetes tetővonalat is magán viselő autó 300 lóerős teljesítményre lesz képes. A jelenleg is a Renault száz százalékos tulajdonában lévő Alpine újdonságának legfőbb riválisa az Alfa Romeo 4C és a Porsche Cayman lehet.