Visszatér Le Mans-ba a Peugeot

A franciák nagy múlttal rendelkeznek a Le Mans-i 24 órás versenyeken, ám 2012 óta nem láthattunk száguldó oroszlánt a neves versenyen. Ez változik meg pár éven belül.

A Peugeot eddig három alkalommal nyerte meg a Len Mans-i 24 órás versenyt, ráadásul ők voltak az elsők, akik dízel versenyautót hoztak erre a pályára. 2012-ben azonban eltűntek az üvöltő oroszlánok a szériából, ám most már tudjuk, hogy csak ideiglenesen.

A PSA vezetősége ugyanis bejelentette, hogy a 2022/23-as idényben újra versenybe szálnak az LMP1 kategóriát váltó Hypercar géposztályban. Ez azért is fontos fejlemény, mivel az új szabályok megkövetelik, hogy itt csak olyan versenyautó indulhat, mely egy olyan modellre épül, amiből minimum 20 darabot már piacra dobtak utcai felhasználásra is. A következő években ennek értelmében új Peugeot szupersportkocsi bemutatása várható!

A Hypercar osztályban a teljesítmény a fair küzdelem miatt maximalizálva van, a belső égésű motor maximum 750 lóerőt teljesíthet, amit ki lehet egészíteni egy akár 270 lóerős elektromotorral is. Érthető tehát, hogy ez a hibrid modellek küzdelme lesz.