Visszatér az Integra

Amerikában egy látványos drón show keretein belül jelentette be az Acura, hogy feléleszti az Integra márkanevet.

Aki jártas a Honda és az Acura világában, annak nem kell túl sokat mesélni arról, hogy mit is jelent az Integra modellnév. A többieknek legyen elég annyi, hogy egy 1986 és 2006 között gyártott sportos modellről van szó, amely kupé formában volt jelen a kínálatban többnyire a mindenkori Civic stíluselemeit felhasználva.

Most ez a márkanév fog visszatérni a köztudatba, legalábbis egyelőre csak Amerikában, miután az Acura egy látványos drón show keretein belül jelentette be, hogy ismét lesz Integra. Hogy pontosan milyen lesz az autó, azt egyelőre homály fedi, de a drónok által kirajzolt kép alapján egy sportos vonalvezetésű kupéra számíthatunk ismét.

A gyáriak azóta eggyel tovább léptek, és megmutatták a járgány első fényszóróját is, mely alatt a lökhárítóba nyomva ott látható az ázsiai autók szerelmesei számára jól csengő név is. „Az Interga visszatért! Örömmel jelenthetem be, hogy az Integra visszatér az Acura palettára ugyanazzal a szórakoztató szellemével és az eredeti DNS-ével, amely minden módon megmutatja elkötelezettségünket a precízen megalkotott teljesítmény, dizájn és felhasználói élmény irányába”- mondta Jon Ikeda, az Acura vezérigazgatója a rendezvényen.

Európai visszatérésről egyelőre nincs szó, de egy igazi sportkupé már itt is annyira hiányzik a Honda kínálatából, hogy valahol mi azért reménykedünk, hogy nemsokára a Honda is elkészül egy hasonló bejelentéssel.

képek: Kurt Bradley/Twitter